Woensdag 20 februari wordt de jaarlijkse nationale dikke truiendag georganiseerd in scholen verspreid over het ganse land.

Dikketruiendag... Wasda?
De Dikketruiendag roept iedereen op om aandacht te besteden aan de grote uitdaging van de klimaatverandering. De campagne mikt vooral op eenvoudige maatregelen, die ook na 16 februari 2012 op een structurele wijze aangehouden kunnen worden. Deze campagne richt zich vooral naar het onderwijs. Dat belet natuurlijk niet, dat je ook thuis of op het werk kan meedoen.


Op school of campus
Voor scholen kan de Dikketruiendag het begin zijn van een ondersteunende sensibilisatieactie voor een groter energieproject. Het is de bedoeling om met de Dikketruiendag zoveel mogelijk leerlingen, leerkrachten, directies en ander schoolpersoneel te sensibiliseren om te zorgen voor een energiezuinige school.

De Dikketruiendag is een goede aanzet om op structurele wijze aan rationeel energiegebruik binnen te scholen te werken.

In het kader van deze ludieke acties, en tevens kaderend in de actie ‘gezond scoort’, zullen een 5-tal spelers van KVC Westerlo morgen een opwarmingssessie geven in Basisschool de Beeltjens in Westerlo, en gedurende een klein half uurtje vanaf 08.30 h. Op deze manier zullen alle kinderen en leerkrachten voldoende opgewarmd zijn om de rest van de schooldag door te kunnen brengen in klaslokalen, die deze dag wat minder verwarmd zullen zijn.

De actie ‘Gezond scoort’ werd eind vorig jaar gestart met een gezond ontbijt op KVC Westerlo. Het moet de leerlingen er mee toe aanzetten te kiezen voor gezonde voeding, én voldoende beweging en sport.